EKL prov i Burträsk – dag 1

Så kom då äntligen barmarks 2:an! I dag startade vi Urax på EKL prov i Burträsk. Det var PO som åkte iväg med Urax medan jag var hemma med Ruff och lilla Utter. Släpp 07.00, slag 07.20, upptag 08.00. Ett bra drev startade 35 min sen tappt i 12 min. Ett skrikande upptag och drevet fortsatte, en pytteliten hare visade sig, drevet varade i 55 min ytterligare. Sen försvann den lilla haren någonstans i blötmarken och Urax kunde inte resa haren igen under tillåten tappttid. Urax kopplas och flyttas. Nytt släpp 11.15, slag11.25, upptag 12.15. Urax driver ca. 55 min sen blir det tappt på en grusväg. Även denna hare visade sig för domaren så provdjuren var kända. Dagen slutade med att Urax nu har en godkänd barmarks 2:a med 57 egenskapspoäng. Han blev dessutom dagens bästa hund och fick beröm av  både domaren, som var Rolf Gustafsson, och kollegiet som alla tyckte att Urax gjort ett bra jobb med denna pyttelilla hare. Det känns jättebra, Urax har redan uppfyllt våra förhoppningar denna helg (vågade inte hoppas eftersom det gått lite trögt) så går det vägen i morgon är det en stor bonus. Jag var något nervös här hemma, men av förståerliga skäl kunde vi inte åka båda, lilla Utter kan man ju inte lämna hur som helst. Vi har fördrivit tiden med mycket mys och, när Utter sov mitt på dagen gick jag ut och drog en rådjursklöv lite hit och dit på gården och la den sen vid en tall. Tänkte bara kolla om han noterade något. 20131026 019

Släpper ut Utter för att rastas, ser genast att han får något i näsan. Han skutter hit och dit men det syns att han söker och efter en stund hittar han klöven som han genast biter i och betraktar som sin.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

3 svar på EKL prov i Burträsk – dag 1

  1. grattis till öppen 2:an. vi håller tummarna för Urax i morgon. Med vänlig hälsning Jämtsnoans Kelly. ps vi har anmält oss till Kolåsen till på tisdag å onsdag.

  2. Ingrid Björne skriver:

    Härligt Britta och GRATTIS! Håller tummarna i morgon!

  3. Britta skriver:

    Tack för hållna tummar! Men det räckte inte riktigt hela vägen. Ändå måste jag vara nöjd med tanke på hur det gått sista tiden. Nu är vi på G! Så får vi också önska dej Lycka till i Kolåsen – du vet ”plötsligt händer det”
    Hälsningar Liljaskogens Urax/ Britta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *