Vilken jaktdag!

Förra helgen när vi var ute blåste det så mycket att spåren av haren blåste bort innan Urax var där. Han hade trots det en hare på benen men det blev inte något egentligt drev, och vi tvingades avbryta pga. vädret. Vi var då rädda för att det var sista jakten för säsongen eftersom man utlovad rejält med snö. Nu kom det ganska lite och Urax har ju visat sig mycket duktig trots snödjup, så vi bestämde oss för harjakt i dag. Det tog ca. 10 min efter släpp sen var det fullt drev. Drygt 1 timme utan tappt sen passerade drevet förbi PO som i dag stod rätt placerad.

Första haren efter 1 timmes klockrent drev

Urax besiktar sin hare, vi tar ur den och han får sig en välförtjänt smakbit. Vi släpper Urax igen, få se om han har någon jaktlust kvar! Själva tar vi kaffe vid brasan och när vi fikat klart är det fullt drev igen, vilken kille! Vi placerar ut oss och väntar. Det var en rolig hare, han buktade snävt så drevet hördes tydligt. Både jag och PO såg Urax flera gånger mellan träden men det skulle dröja ett tag innan haren visade sig. Först fick jag se den skuttande över vägen men på långt avstånd. Drevet fortsatte utan tappt, pågick över 2 timmar sen hade haren oturen att passera fel skytt! Så fick även hare nr. två sätta livet till.
   

Två duktiga jägare! Efter två timmars drev, hare nr 2

En super spännande och lyckad jaktdag, och kommer det inte mer snö ska vi nog hinna lyssna till Urax skönsång fler gånger innan harjakten tar slut för denna gång. Idag blev det byte med hem, vilket hör till ovanligheterna. Det beror inte på Urax, belöningen med harjakten är den rika upplevelsen och att få lyssna till ett härligt drev. Det är veklingen lycka att få vara i skogen och jaga med Urax!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *