Hänt i helgen

20140310 006Jakten är över, inget skidföre och inte heller kan man ta fram cykeln än, bara is på vägarna. Känns trist särskilt med tanke på Urax, han är ju den av hundrana som är svårast att hålla igång under rådande omständigheter. Med terrierna är det lättare. Jag har gryttränat hemma på altanen med mitt lilla träningsgryt, 20140310 004Urax funderar vad det handlar om. Dom små vet! Utter skäller ordentligt på skinnet och tycker om att kampa. Det blir mot han som fokus ligger men även Ruff forserar förträngningen och skäller vilt framme vid gallret. I dag, den kraftiga blåsten till trots, sökte jag mej in i skogen och la ett 80m lång viltspår med rådjursklöv & blod. det fick ligga 1,5 tim sen var det dags för Utter. Första riktiga spåret i höstas testade jag bara lite. 20140310 001Nu var det spårsele och han fick söka sig in mot spåret och ta riktning. Han var jätteduktig, spårade i lagom takt och följde spåret fint. 20140310 002Jag var lite orolig att spårkärnan skulle ha blåst iväg. Framme vid klöven markerade Utter och bet tag i klöven men sen såg det ut som han funderade var resten av djuret fans. Med lite lek och kamp blev klöven genast intressant. Efter ytterligare någon timme tog jag Ruff till samma spår (hade knytit fast två klövar) bara för aktivering. Inga problem, men nu hade spårkärnan flyttat, det är halv storm ute. Snabbt (nästan för snabbt) och enkelt reder Ruff ut spåret och bär sen stolt hem klöven. Å så väntar vi med spänning för att snart ska det väl visa sig om någon av Urax ”fjällor” är dräktiga.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.