Högmyrens Tina är dräktig!

Ett till glädjande besked!IMGP0317 SE25373/2010 Högmyrens Tina väntar valpar. Har haft kontakt med Bo-Gösta Lidberg Vilhelmina som meddelade att det råder ingen tveksamhet om att Tina är dräktig. Man har inte gjort något ultraljud men hon är nu inne på dygn 34 efter 1:parningen och uppvisar alla tecken på dräktighet. Valparna beräknas födas v.17. Urax, den blivande fadern är väl presenterad tidigare. Tina är en lugn, stabil tik med goda jaktegenskaper och mycket starka fina tassar. Hon har flera ettor på jaktprov och Exellent på uts. Hon föddes i en kull med 4 bröder. Mamma är S17212/2004 Högmyrens Steja, 1:a på jaktprov och cert på uts. Pappa är S48453/2006 Lassebos Dalton som är dubbel CH & RR. Det blir en spännande vår att följa. Intresserad av valpar – Ring Bo-Gösta 0940/12400, intresserade är också välkomna att ringa mej 073 0824561. Fotot av Tina är från då hon var här på besök, hoppas det snart kommer något nytt och fler uppdateringar om hur allt fortlöper.

På hemmafronten hann jag med 4 underbara skidturermed Urax innan snöspåren försvann, nu blir det cykel igen. Har också jobbat lite med preparatsök med Ruff  (något jag lärde mej och tränade Ruff på när jag för några år sen gick Hunden som Yrke på Forslunda i Umeå) I måndags la jag ut två små bitar av modellera (det är det preparat som han söker) i klubblokalen. Sen åkte vi dit i torsdags och han sökte hittade och markerade med skall. Tycker att det är ganska fantastiskt och dessutom en jättebra aktivitet för hunden. Utter och jag fortsätter att träna lydnad, små konster och så har vi hunnit med ett grytpass i vår eget lilla träningsgryt (nu har det fått flytta ut på altanen från hallen inne) Längtar nu efter mera vår, riktig grytträning med grävling och väder att träna viltspår. Hade tinat blod & klöv till i dag men det blåste så mycket, blir inte rätt förutsättningar att träna i för en unghund, men kanske i morgon!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.