Parning nr 3

I dag har Urax haft ”dambesök” igen. Jag funderade länge om jag skulle släppa till Urax en gång till inom så pass kort tid, man har  4 tillfällen på sig innan utvärdering av avkommor ska ske. Det är inget fel på tiken, men jag som hanhundsägare känner också ansvar över hur avel sker och i vilken omfattning. Men efter långt samtal med Per Nord i avelsrådet så blev det bestämt. Han tyckte att jag skulle låta Urax betäcka tiken, så jag får väl lyssna till dom som vet. Alla tre parningar är rekommenderade av avelsrådet och jag har vid flera tillfällen kontaktat dom för stöd och råd. (Något som tydligen är ovanligt att hanhundsägare gör, men det har varit uppskattat!) Nu är min förhoppning att valparna efter Urax kommer till bra hem, där dom får mycket tid i skogen och att ägarna är villiga att starta hundarna på prov när den tiden kommer. Jag kommer att försöka besöka alla valpar när dom  blivit ca 6 v och jag kommer att följa upp var dom hamnar. Jag vill gärna hålla lite kontakt med valpköparna.                                                                                                                                                                             IMGP0377Så till dagens parning som gick jättebra, Urax är så lugn, trygg och säker. Dagens tik SE29767/2011 Rånedalens Flicka, hon är nybliven dubbel CH. Även denna tik verkade lugn och fin, något nättare än dom två tidigare. Ägare och uppfödare är Leif Classon Rånedalens Kennel. Jag återkommer med mer info. om det visar sig att hon blivit dräktig.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.