Tillsammans!

IMG_7938Vi gjorde det tillsammans mina härliga rådjursdrivare & jag! I dag tog vi beslutet att prova släppa Ruff och Utter samtidigt. Syfte: Att få lite fart på Utters skall och spännande att bara se hur det fungerar. Morgonen bjöd på hyfsat väder mulet, några minusgrader men tyvärr ingen spårsnö. Släpp i första såten, snabbt upptag av Ruff och Utter hakar på. Utter springer med drevet skallande. Förmodligen en bock igen för det drar iväg. Utter följer med ca 30 min innan han blir lite fundersam, söker sig sakta efter men vänder till slut tillbaka. Ruff fortsätter drevet ytterligare ett tag men även han släpperIMG_7932 så småningom och kommer tillbaka. Ingen av oss ser djuret men drevdjuret konstateras via spår.  Andra såten för dagen kom att bli både jätte spännande och helt perfekt. Även denna gång är det Ruff som tar upp, men Utter är inte sen att haka på. Jag ser djuret strax innan upptag. Det snurrar på bra inne i såten och passerar mej på bra avstånd -Pang! Djuret löper vidare en bit, när det sen ligger ner är det Utter som är först framme. En toppen dag! Utter får vara med om ett avslut, han skallar mer än han brukar och grabbarna är helt överens om att detta smaldjur tillhör dom båda.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tillsammans!

  1. frida uppfödare skriver:

    Grattis!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.