På jakt efter rådjur!

Så var gräsmattorna gröna igen och all tillstymmelse till spårsnö borta. I går regnade och blåste hela dagen, så vi ställde in. I dag var vädret bättre 1 plusgrad, vindstilla och halvklart. Så när jag åkte till jobbet tog PO Ruff & Utter med ut på rådjursjakt. Som sagt inga spår att läsa, PO släpper hundarna som börjar söka. Dom söker ut men inget intressant. När dom gått genom en såt och kommit till nästa händer något. Ruff får nåt i näsan som fångar hans intresse och drar. Utter håller sig hela tiden i närheten.IMG_7982 Efter ca 15 min börjar PO fundera över vad Ruff höll på med, han befann sig hela tiden på samma ställe! Vilket sen visade sig vara västen. Framme vid grytet fick han vänta en stund, gick runt med Utter som markerade och strax därefter hördes också Ruff skälla långt nere i grytet. Så det kan gå – ingen rustning för grytjakt. Grävling? PO hade inte minsta lust att ordna för att gräva. Vänta och vänta, IMG_7985Ruff kommer ut hämtar luft men vägrar ge sig, in igen. När han jobbat i grytet över 1 timme och tittar ut för att hämta ny luft, tröttnar PO. Han kallar bestämt på Ruff och talar om att nu får han göra som han vill. Stanna och skälla i grytet hela dan eller följa han och Utter på rådjursjakt. Med detta sagt tar PO bössan på axeln och Utter med sig och går iväg. Efter några minuter fattar Ruff ett klokt beslut och kommer (hur skitig som helst, bad väntar i kväll). Så fortsätter dom att söka av området men idag fanns inga rådjur att finna. Men vi vet av ett gryt som vi inte känt till tidigare. Kan vara intressant när man planerar för grytjakt.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till På jakt efter rådjur!

  1. Peter J skriver:

    Haha så han kröp ur västen den lille rackarn, men vad gör man inte för att komma ner i ett gryt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.