Säsongens sista släpp. Släpp 76

IMG_8185Vi har sett ganska mycke harspår sista tiden, det bådar gott inför nästa säsong. Vi har inte skjutit någon hare efter nyår trots otaliga lägen, bössorna har varit i vapenskåpet, så hararna finns kvar! I dag var det dags för säsongens sista släpp, känns lite vemodigt, men nu får vi ladda för det    stora äventyret! I dag var det 2 grader varmt, kraftig blåst och helmulet.

 

Släpp 76 Kl var 08.20 när IMG_8188Urax släpps för sök. Kommer på slag 08.30 och reser haren 09.20. Bra drev, hyfsat tryck inga noterbara tappter. Han får jobba på till 10.25 då kallas han in från drevet på 180 m. Drevet var då på väg mot E4:an, skönt att inkallningen fungerade.

 

IMG_8191Vi kan se tillbaka på en helt fantastisk jaktsäsong med Urax. Som framgår så har han 76 släpp eller rättare sagt 76 jaktdagar, vissa dagar har det varit flera släpp och upptag på olika harar. Dagarnas längd och tid som Urax fått på sig har varit varierande. Vissa dagar har han varit haren på spåren men vår tid har inte räckt till för att invänta upptag. Vid 80 % av tillfällena har Urax rest och drivit hare. Jag vågar skriva att den siffran egentligen skulle ligga runt ca 95% om vi gett Urax tillräckligt med tid. Ibland har vi bara haft någon timme på oss, men valt att släppa ändå. Ser vi bara en möjlighet så bär det av till skogen, hellre en kort stund än inte alls!  Några harar har också följt med hem och smakat gott. Hoppas nu att vi får ha fint skidföre minst 1 månad, jag njuter på våra skidturer i vårsolen! Men först stundar ju det stora äventyret, hur spännande som helst. Hoppas också på lite rapporter från Urax avkommor när deras första jaktsäsong är avklarad.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.