Grytjakt

IMG_9091I dag kl halv tolv ringde telefonen, några jägare från grannbyn behövde hjälp. En räv hade gått i gryt och dom undrade om vi vill hjälpa till. Och visst ville vi det! Sen visade sig dessutom vara ett alldeles perfekt gryt för en unghund. Grytet var gjort i en gammal tjärdal med minst 4 utgångar. Tre skyttar placerade ut sig, medan jag stod med Utter på sidan och väntade. Efter klartecken närmade vi oss grytet, Utter tvekade lite till en början men sen kröp han in. Långt IMG_9092nerifrån hörde jag hans skall och hur dom, Utter och räven fick kontakt, sen gick det fort. Efter bara sju minuter hade Utter sprängt ut räven och den var skjuten. Bra grytjakt att börja med, Utter gjorde vad han skulle och fick snabbt sin belöning. Roligt att kunna hjälpa till och toppen bra träning för Utter som får med beröm godkänt!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.