Gilleskamp med släpp 8. Släpp 9

20160903_133357Ännu en härlig helg i skogen! Lördag var det dags för Norsjö/Skellefteå stövargillests gilleskamp, hela 12 hundar kom till start! Tidig morgon, strax över 0, lugnt underbart jaktväder. Vår provruta var i skogen runt Degerträsk och vi hade domare Dan Boman. Släpp 8. 06.00 strök jag kopplet och nu hade Urax fyra timmar på sig, så länge höll gilleskampen på. Han gjorde fina sökrundor 20160903_143405kom och visade upp sig blev aldrig något riktigt slag men väl ett härligt upptag. Ett härlig drev ekade i skogen. Kom ner på trafikerad väg men Urax löste det bra så efter ett kortare tappt fortsatte musiken. När så haren återigen återvände till samma väg och plats gick Urax bet. Han fick ihop 58 drevminuter och 57 egenskapspoäng det räckte hela vägen upp på pallen. Tredje plats bara poängen efter 2:an. Vann gjorde Kronstabackens Fixa, Stig-Ove Renberg 2:a blev Kräckångers Vilja, Ingrid Björne. Söndag: Släpp 9. Det hade regnat lite på natten men var lugnt och 8 grader när vi klev upp. Och gjorde Urax inget  arbete på slag i går såg tog han igen det i dag! Strax efter 5 gav han sig ut på sök och kom på slag efter 35 min. Helt tyst jobbade han på. 06.35 kom regnet tillbaka men stannade bara en stund sen kom dimman. Nu började jag tvivla, skulle det bara vara kråkornas hesa läten jag skulle få lyssna till idag? Men Urax är inte den som ger upp 08.58 kom upptaget! Ett hyfsat drev som drog iväg långt, Jag tog bilen för att kunna höra, trodde för en stund att 20160904_110451jag skulle få plocka in han i bilen, jag hörde ju inte när jag körde och han var inne i en by bland husen. 20160904_102411Men innan jag var där hade det snott om tillbaka och visst drev han. Någonstans på väg tillbaka blev det tappt. Vi bestämde att det fick räcka både hare och hund hade fått nog med motion. Noterad drevtid 61 min. Nu hade morgonen gott över till en vacker dag men detta till trots tog jag och hundarna några timmars skön vila.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.