Släpp 66

Så kom då den snö som vi väntat på i månader, 20 – 30 cm de senaste dygnen. I grevens tid kan tyckas, men om det håller så ger det ju möjlighet till skidåkning med Urax när nu jakten tar slut. Att åka drag med honom är också väldigt kul och ett bra sätt att ge han motion. Men i dag var det stövarsläpp, minus 10, klart, blåsigt och som sagt en hyfsad mängd nysnö. Natten till i dag har det blåst kraftigt och även snöat en del, så inga spår, harar har väl bara legat still.Downloads1                   Släpp 66 -Vi börjar med att åka runt för att se om spår, men inte ett enda harspår. Så det var bara att bestämma sig och det blev – här kan vi ställa bilen så det får bli här. Urax ut på sök 08.20. Han gör fina sökrundor visar upp sig och söker av nytt område. Mycket snö i träden och blåsten gör hörbarheten i det närmaste obefintlig. Men 09.30 konstaterar vi att han driver, kan redan då haft haren i gång ett tag. Vi försöker gå närmare för hade gärna hört mer av dagens drev som förmodligen, av drevfarten att döma, hade bra tryck. Men haren var envis och drog mest bara från oss. När Urax drivit 1 tim ser vi på pejlen, tack och lov för den, att drevet drar mot E4-an. PO skyndar tillbaka till bilen och kör runt. Urax kallas in och kopplas 10.40, vill inte ha något drev så nära E4. Haren visade sig aldrig men spåren kunde den inte dölja! Vi avslutar dagen eftersom vi inte sett ett enda spår, känner oss nöjda han reste en hare idag också. Nu instämmer väl inte Urax riktigt i det att känna sig nöjd, i vanlig ordning hade han gärna fortsatt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.