Släpp 67 – säsesongens sista

I går söndag släppte vi Urax för sista gången denna säsong, och nog känns det lte vemodigt alltid. Men vi har att titta tillbaka på många härliga dagar i skogen med vår duktiga stövare. Många härliga drev och en och annan skjuten hare. Vi hade kunnat ha många fler harar i frysen, men vi är oftast ute för att  njuta och Urax har inget behov av att ”belönas” med en död hare, han uppskattar dom långt mer när dom hoppar.  Jag lägger inga värderingar i hur vida man skjuter eller inte, det handlar ju om jakt, så självklart ska man skuta om man vill. Det finns ett stort värde i det också, för att skjuta lockar hellre unga jägare att börja med stövarjakt, där kan man inte förvänta sig att dom i timmar ska sitta och njuta av ett drev. Säsongen har när det kommer till föret varit knepigt, det är få gånger det varit bra. Lite snö, mycket is och skare har ställt till det, men det blev rätt många släpp ändå. Efter jul har vi ofta jagat med sockar, inte för att Urax tassar inte håller utan för att den vassa skaren skär lätt upp sår på benen. Nu hoppas jag på många veckor med skidföre så jag och Urax får hålla igång på det viset. Sen lille återhämtning innan uppstart inför kommande säseong, längtar redan! Så till gårdagens släpp. Släpp 67- Det var minus 12, halvklart, lite blåsigt vid släpp 07.45. Inte heller i dag syntes ett enda harspår så Urax får gör ”hela jobbet” inget gratis. Som vanligt ger han sig ut på fin sökrunda och kommer ganska fort på något som verkar intressant, ca 700 m från oss kommer upptaget 08.33. En trixig hare som går mycket i samma löpor, men vi överlistar den ändå inte! Den hoppar vidare och bidrar förhoppningsvis till fler. Till en början varvas drevet av kotrtare 20170226_121902tappter och hackar en hel del. Strax efter kl 09.00 blir det tryck och Urax bjuder på underbar musik fram till 11.45 då det hackar lite. Urax har då haft i gång haren närmare 3,5 timmar och drivit ihop ett 1:a pris med råge. Tomaz som var med oss idag passar på att kalla in och vi avslutar dagens jakt. Det stod agility träning på schemat för mej och Utter på em, så vår tid räckte inte till mer. Men å andra sidan, har sagt det förut, det var inget skonsamt före i dag heller så det blev nog bäst så här. Där vi jagade i dag varierade snödjupet väldigt mycket från bara några cm med isskorpa under till upp mot 40 -50 cm där det på mitten låg skare som ofta inte höll för Urax.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.