En sten från mitt hjärta

20170828_144650I dag föll en sten från mitt hjärta, kvar finns lite smågrus. Må vara att Urax tävlingskarriär över och att vi inte bör jaga flera dagar i följd eller så långa dagar, men vi kommer med all sannolikhet få njuta av hans underbara drev senare i höst. Sen får framtiden visa. Röntgen visade inga pålagringar på skelettet man kunde se viss påverkan inne i framtassarna, muskulärt, vilket kan vara en del av förklaringen. Detta kan göra att han belastar olika och därför skillnad på muskulaturen. Påvisar obehag vid provokation av armbågar/bogled. Har också plötsligt fått en ytlig tumör på vä bakben (upptäckte den i förrgår) stor som en stenkula ganska fast men ”rörlig”. Den var det inget att göra åt i nuläget mer an att hålla koll. Så nu ska Urax få antiinflammatorisk medicin, behandling av hundfysioterapeut och några veckors vila. Sen får vi se om vi sakta sakta kan låta honom göra det bästa han vet. Nu lever hoppet att vi ska få njuta av Urax åtminstone ända tills EnSeger tar vid. Givetvis önskar jag mej många många år till med underbara Urax, men samtidigt måste jag vara realistisk. Som hans status är nu kommer varje släpp, dag månad känns som en vinst. Skulle de bli år ja då är det Bingo!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.