Seger i skogen och rådhjursjakt 5

20171016_084238Det blev en en dag i skogen igen! Vi började med Seger sen Utter och avslutade men en härlig promenad med Ruff & Urax. Dagen började med regn slutade med sol och mycket blåst. När vi släppte Seger var det 7 grader och regn, oj vad jag önskar att den grabben kunde få bättre förutsättningar. Hartillgången känns något sämre än i fjol och det regnar ju jämt och även om det inte regnar så är det  mycket vatten överallt och det gör ju inte de hela lättare. Seger jobbar på, fortfarande går han inte ut så långt om vi sitter vid elden men hans sökrundor tenderar att bli allt vidare. Vi avslutade timmarna med Seger genom att gå några rundor och det syns tydligt att vissa ställen 20171016_090657upptar hans intresse, kan bli kvar 15 – 20 min och rota runt och svansen går. Inget upptag men härliga timmar med en nyfiken och frimodig valp. Så blev det dags för släpp på rådjur med Utter. In i såten med samma iver som vanlig, Jag går sakta med, han söker ut flera 100 meter. Så drar han i väg långt, spänningen stiger. Efter ca 15 min släpper han och kommer tillbaka, dvs knappast rådjur möjligen räv. Vi vandrar vidare genom den stora såten och till slut kommer så upptaget. Rådjuret passerar mej inom skotthåll men det var så mycket träd att jag höll inne med skott. Drevet fortsätter. PO, som placerat sig på möjlig skottplats utifrån tidigare jakter, tipsar mej om att 20171016_150029gå ner till en gammal lägda 100 meter från där jag står. Där finns en lada det är ett bra pass säger han. Jag börjar försiktig förflyttningen, just som jag kommer ut ur skogen passerar rådjuret ladan! Jag fick i alla fall se djuret två gånger. Utter fortsätter drevet buktar, spännande men det blir inget skottläge för någon av oss. När Utter färdats 2 mil och drivit i närmare 2 timmar avbryter vi, själv har han inte det förståndet! Men när det gått så pass lång tid går de bra att kalla in. Avslutar sen dagen med en härlig skogspromenad med Ruff & Urax i koppel (dom hade nog också gärna varit lösa!) i halv storm men sol!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.