Några timmar med stövarna

Redan i går tog vi beslutet att avstå rådjursjakt i dag. Utter behöver vila sina tassar och Ruff gjorde ju ett bra eftersök i går. Underbart väder, näsan ”vår” plus 2 grader och halvklart. Har ändå respekt för den halvfrusna mossan som är som sandpapper mot hundbenen. Vi åt frukost hemma och åkte sen med Seger till skogen. Han sök är helt ok för åldern önskar att vi hade bättre om hare.IMG_9761 En sak får han dock träna mycket och det är att strunta i rådjur. Rådjursspår överallt, gamla och färska, men han verkar inte bry sig. När vi sen kommer på harspår, även dom gamla, blir det ett helt annat sätt att jobba. IMG_9766Nog gick han på slag alltid men ingen hare på benen. På en repa han gjorde hittade han en spännande ölburk som var jättekul! Alltid lika roligt att vara ute med EnSeger. Sen hem och hämta dom andra. Urax får springa lös, Ruff & Utter får ha koppel i dag (inte uppskattat) Svårt att hitta marker i dag då det också jagas älg på området. Urax jobbar på som vanlig får slag men vi ger honom inte tid att reda ut det. 2 mil på slagarbete kan bli onödigt många mil om det blir upptag. Vill ju han ska fortsätta att vara ok och kunna jaga om och när vi får bättre markförhållanden dvs inte als skarpt.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.