Rådjursjakt 14 & lite motion för Seger

20171120_0831065 minus, mulet och dragit inte speciellt skönt väder, men alltid skönt med jakt! Föret hos oss är inte det bästa, visserligen har vi lite spårsnö nu men för lite, fortfarande aningen skarpt. Mossan är ett elände när det först regnar och sen blir kallt, som sandpapper mot små terrierben. Ruff får inte ut på ett tag än , syns att han sliter lite ont med att göra de bästa han vet. Så det blir Utter som får strumpor och görs redo för jakt. Släpp med Utter är lika med drev och i dag skulle det också vara med fällt djur om inte skytten bommat! Men sånt händer även när det är guldläge. Skönt att Utter är rutinerad och inte behöver bekräftelse att han gör rätt i form av fällt vilt, han bara fortsätter sitt drev. Två härliga drev blev det i en och samma såt. När Utter var klar där och kom tillbaka tänkte vi flytta för nytt släpp. Upptäcker att han skavt sig lite på benen, efter 13 km, så vi avbryter givetvis. Åker hem och byter hund tar med Seger till skogen. Klockan närmar sig 11.00 så inga morgonspår att gå på, men han blir så behaglig när han fått vara ute i skogen. Nu fanns det bara tid för dryga timmen för Seger så något upptag blev det inte. Men vi fick beundra hans jaktlust, självständighet, sök och kontakt. Underbara Seger utvecklas för varje dag.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.