Släpp 15 årets sista jakt på rå(17) och Seger 8 mån

20171226_105340Nu har EnSeger hunnit bli 8 mån, utvecklingen går framåt både vad det gäller kropp & huvud. Än finns mycket av valpbuset kvar och hans små hyss har blivit ganska många!  Men det bortser vi från för allt det andra är övervägande – Trygg, stabil, snäll, jaktlust, uthållighet ja listan kan göras lång över allt positivt vi ser och upplever med Seger. Tyvärr har ju inte jaktföret/vädret varit med oss som vi hoppats, men han har ändå fått många skogstillfällen. Och när vi kommer till skogen syns det tydligt att polletten börjar falla på plats. I går satsade vi på harjakt med både Urax & Sger. Släpper först Seger som genast börjar söka och jobba på bra. Inte lätt att söka ut när snön når nästan upp under magen. I det föret krävs mer rutin. Han får jobba 1,5 timmar och söker hela tiden men med tanke på snödjup så fick det räcka. Medan Seger jobbade på med sitt åkte jag i väg för att släppa Urax. Släpp 15 Har inget klockslag med det tog nog ca 20 min innan han reste haren. Det blev ett hyfsat drev, låg drevfart pga all snö, men Urax driver på. Haren gick som vinnare ”ur striden” den gäckade oss alla! Det var jag, PO och vår son Tomaz som var ute och alla fick vi se haren men inte på skjutavstånd. När Urax drivit haren i över två timmar med ett kortare tappt får det vara nog. Vi kallar in Urax. Det har  blivit  lite jakt för honom pga skador & väder så han är väl inte lika vältränad som vanligt, trots alla mil på skidor. Men han är bara pigg, skönt! 20171229_100625I dag ett sista släpp på rådjur. När vi klev upp snöade det och hade gjort hela natten, säkert dryga dm nysnö. Men ingen skarp skare så för rådjuren var det lugnt, den som fick bekänna färg var Utter. Helt otroligt vad han kämpar, stor jaktlust där. In i såten och jag på skidor efter. Han söker nosar frustar och springer, inga djur har rört på sig så det är 20171229_104603ingen lätt uppgift. Men nog hittar han men det blir inget tryck och snön sätter stopp för att fullfölja till riktigt drev. Men trots att han ”simmar fram” hinner han avverka 5 km inne i såten och håller en fart på nära 5 km/tim – helt otroligt! Det fortsatte att snöa hela tiden så något mer släpp var aldrig aktuellt. Men trots detta snödjup söker han upp ”sina rådjur”

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.