EnSeger i skogen

Jag har inte räknat dagarna Seger fått i skogen, vet bara att det är många. Och eftersom Urax stått flera veckor denna höst så har Seger fått mera tid. Många , många timmar i skogen där han hela tiden utvecklas, just nu inte så lätt för en unghund att söka ut tillräckligt, men han kämpar på i snön och ser ut att trivas. Så snödjupet i sej är inget problem! I går och i dag, medan jag ligger i sängen och försöker bli kvitt min förkylning, har PO & Seger varit till skogen. I går sökte han ut men inte så vitt. PO & Seger fick besök av två små blivande stövajägare Gustav 6, Birger 5  då minskade möjligheten att skida ut med Seger. Men hunden och pojkarna (barnbarn) var nöjda. I dag 20180104_12452720180104_124521(1)var det ganska kallt på morgonen minus 15 så dom dröjde sig kvar hemma tills temperaturen stigit till 10. Han reser ingen hare i dag heller men enligt PO har han jobbat på bra. Först ”bråkade” han med några rådjur, vilka vi han verkligen fått träna på att låta bli, det blev bara några minuter. Verkar som han väljer bort dom! Sen kom han på harspår vilka han jobbade på med i dryga timmen. Spåren hamnade på ett skoterspår vilket satte stopp. Tre timmar räcker, det går som sagt bra att släppa trots snödjup bara man använder förståndet! Väl hemma får Seger välförtjänt lunch!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.