Sista veckan (Släpp 17)

Önskar så att jag kunde sitta här och skriva om härliga jaktdagar, men det är ju inte riktigt så nu. Mycket snö, alldeles för mycket och till de vissa dagar alldeles för kallt. Men emellan åt när temperaturen stiger gör vi ändå släpp. I onsdags var det Urax tur. Släpp 17. I vanlig ordning tar han upp och driver hare. Men det går tungt och skallet därefter. I tre timmar jobbade han med haren, sen avslutades dagen. Inga problem att kalla in på detta ”halvdrev” dessutom var nog Urax rätt så nöjd. Glädjande nog föret till trots – hur pigg som helst! I går var det minus 13 i kallaste laget även för skidor, men jag ”spände bågen” och hej vad det gick! Urax & Seger tillsammans för 1:a gången i parlina. Visst trilskades Seger emellanåt men när dom drog åt samma håll var det full koncentration som gällde. Kommer att bli toppen kul att åka med dessa grabbar när vi tränat in oss alla tre. I dag söndag: PO åker till skogen med Seger. Han jobbade på bra och troligtvis hade han kontakt med en hare. Åtminstone var det de dom enda spår som fanns. Det är svårt i djupsnön, men Seger kämpar och söker. Han fick ca 1 mil i benen, farten var låg ca 4 km/tim. Själv åkte jag med Utter för agility träning, det går bra för oss, på träning i alla fall! Efter det tog jag med Urax på skidtur, det blev en dryg mil, underbart! Så var det Ruff kvar, alla får sitt. Det blev en härlig promenad på det där även Utter fick haka på. Ja så fick man sin motion även denna dag! Hundarna gör livet rikare! (och jag motionerad!!)

Det här inlägget postades i Jakt, Nyheter. Bokmärk permalänken.