Utställning x 2

Vilken utställningshelg! Lördag med  Utter på SKK nationell utställning i Piteå och i dag på stövarutställning i Lycksele. Men jag börjar från början. Fredag kväll packade jag bilen för att lätt och snabbt komma mej i väg till Piteå på lördagsmorgon. Men när jag skulle åka hade jag punktering! (tur det skedde hemma) Byte av bil och iväg. Kom ändå fram i god tid så jag började med en härlig promenad med Utter. Parkering hade jag blivit anvisad till en bra plats i skuggan av träd och inte alls långt från utställningsringen. Bestämde att Utter har det bättre i bilen jag har ju kroken jag fäster i backluckan så jag både kan ha öppet och låsa, perfekt! När det sen började dra ihop sig och jag skulle hämta Utter, hade låset på backluckan gått sönder så det gick inte att öppna eller få loss kroken. In i bilen fälla säten sno på buren och plocka ut hunden. Sen fick jag köra hem med öppen skuff. PiteåMen vad gör väl det när utställningen gick bra. Utter får excellent CK  och R-cert. Erkänner skulle gärn tagit certet men var ändå supernöjd. Fin kritik men fortfarande något kort i päls! Så i dag till Västerbottens Stövarklubbs utställning i Lycksele. PO hade satt reservdäcket på ”bättre bilen” för den ville vi ta i dag. Som tur var la han ner ett vinterdäck som reser, men det skulle väl inte behövas? Jo det gjorde det efter ca 7 mil punktering igen! (I morgon blir det 4 nya däck!) 20180527_110957Men vi kom till Lycksele i tid och där gick det som på räls! Spjutvikens EnSeger hade nr 1, dom var tre hundar i unghundsklassen. Seger vann och tilldelades även CK. Nu var min dag gjord! När vi sen skulle in i bästa hane var jag redan uppfylld av vad han fått och med den konkurrensen och med tanke på Segers ålder blev jag bara hur upprymd som helst när domare Aina 20180527_153606Lundmark placerade Seger först. När han sen går och blir BIR , ja glad stolt och lycklig – en seger till EnSeger! Att han sen inte placerade sig i Bis spelar ingen roll, han hade värdiga och fina konkurrenter där och här spelade hans unga ålder in. Men bara hur glad och stolt som helst! Vilken utställningshelg och vilka resultat! Och vilken tur att Ruff, Urax och Utter fick vara hos en av våra söner i dag. Det har varit strålande sol och i varmaste laget för hundarna så det var skönt att bara behöva ägna sig åt EnSeger idag!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.