En utställningshelg att minnas!

2018-06-09Lördag: Övre Norrlands Terrierklubb, Nationell Utställning i Drängsmark. 24 borderterrier var anmälda  13  hanar och dagens domare var Max King, Storbritannien. Utter visade jag i ”stolt” upp i jakt/bruks klass, en jakthund i jaktklass! Han fick Excellent med CK så vi var med i matchen. När det sen blev dags för bästa hane placerade han Utter först, han fick sitt 3:e cert och blev därmed Svensk Utställnings Champion! Bara hur stolt och glad som helst! Bästa fina Utter – Lycka! Sen fick vi ”nöja” oss med att bli BIM, men vad gör väl de han var ju bästa hanen för dagen. Utter BIR i jaktklassen och slutade sen som BIS etta i jaktklass. I dag var det våran tur och domaren öste beröm över Utter, han ville inte ha dom där stora sa han. Kan bara hålla med!          20180610_154023                                                                                 I dag söndag har vi varit till Fällfors där Norrlandsbordern gick av stapeln. En Inofficiell utställning som i år dömdes av Maria Erlandsson, Kennel Ground Workers. En trevlig tillställning som bjöd på fint väder många vänner och fina hundar och mycket mygg! Dagen till ära hade jag ”dammat” av Ruff, med sina 12,5 år var han äldst på banan. Han gick i klassen Still Going Strong  han fick HP och fint omdöme. Han 20180609_161655placerade sig på en hedrande andra plats efter en 2 år yngre hane. Inte så lätt att konkurrera då! Men Ruff som genom hela sin utställningskarriär, som slutade för många är sen, aldrig tyckt om det och gärna ”pratat” med domaren  skötte sig helt exemplariskt, Det var himla kul att få visa upp en så fin och spänstig välbevarad 12-åring! Bästa Ruff. Även Championhunden var förstås med! i jaktklass. Även Utter fick HP och placerade sig på en andra plats i klassen. En mycket trevlig och avslappnad tillställning. Från denna mycket härliga utställningshelg tar jag med mej Utter SUCH! och gamla fina Ruff som håller än! Mer än nöjd!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.