EnSeger släpp 9

En sån dag. Så var det dags att åka ut med Seger till skogen igen. Det var blött efter nattens regn, 8 grader, blåsigt och halvklart. Släpp 9 Kl 06.00, han kommer på slag efter knappa halvtimmen och upptaget 07.20. Det blir endast 10 min drev, på vad vi antar är en tredjekullare, sen dötappt. Men det förste som hände var att jag hade glömt vattnet hemma så genast efter släpp åkte jag i väg efter vatten. Senare under dagen kom det att visa sig att det inte bara var de som gick fel eller inte blev som planerat! Seger jobbar på hela tapptiden, sen påbörjar vi inkallningen. Går inte helt enligt planer men 08.55 sitter vi alla i bilen färdiga för flytt. Nytt släpp 09.10, sol och 9 grader.20180913_115126 Då ringer POs telefon, det är äldsta sonen som ringer och behöver hjälp. Han är i Umeå och hans fru på tjänsteresa i Stockholm och dom har ringt från förskolan en av sönerna är dålig i magen och trött. Ja ha… Seger släppt så PO tar bilen och åker i väg för att hämta barnbarnet. Jag stannar i skogen och så kommer ännu ett upptag 19 minuter efter släpp. Tapptfritt i 40 min, PO har kommit tillbaka så han hinner också höra lite. Men nu sitter en hängig Birger i bilen och vill hem till farmor & farfar så när Seger ändå får tappt så bestämmer vi för att avbryta. Då påbörjas den långa inkallningen, Seger färdas stort och mycket tydde på att han hade haren på benen i gen, karnske till och med flera gånger. Men med 100 talet skrikande tranor och fullt fokus på att lokalisera och försöka överlista Seger blev drevminuter inte så viktiga. Vi förflyttade oss flera gånger med bilen för att komma närmare och visst gjorde vi åtskilliga försök att kalla in, utan resultat. Både de jag och PO försöker komma närmare åt ”den rackaren” som endast tycks peka finger åt oss och dra vidare. Som om det inte räckte med de så tappar jag handenheten när jag försöker ”överfalla” Seger. Så då var min handenhet bort, Seger söker vidare och i bilen sitter en tålmodig unge och väntar. Vi finkammar området, allt medan Seger drar vidare, i ca 30 min. 20180913_121627Till slut så hittar PO den, Tack. PO går efter Seger jag går till bilen för att titta till Birger. Älskade unge, sitter utan för bilen och bajsar. Så bra säger jag då ska vi lägga en sten över. Då svarar Birger -Jag har redan snott upp en som jag ska tippa över, papper hade han också i fickan! Efter mycket möda och stort besvär lyckas PO till slut överbemanna Seger kl 12.22. Så i dag blev det dryga 6 timmar med 3 mil i benen, en frustrerad husse & matte och allt detta tillsammans med dagen andra oväntade händelse och med ett otroligt uthålligt barnbarn i bilen!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.