EnSeger släpp 13

Har svårt att tänka mej ett bättre sätt att tillbringa en ledig på, än att vara i skogen.I dag var det 8 grader varmt, halvklart, blött och ganska lugnt men vinden tilltog.                  Släpp 13: Klockan 6 stryker jag kopplet. Seger var i dag lite tveksam vid start, inte riktigt sig lik. Tänk om man kunde få veta varför,björn i området? Ja inte helt otänkbart. Men efter ett tag kommer han i gång med sina fina sökrundor. Kommer förbi visar upp sig sen ut igen. 07.43 kommer upptaget, ett skrikande upptag och bra tryck i drevet så länge det varade. Det blev 23 min sen kom det in i en avverkning när otäck väg. Seger jobbar på, jag tar bilen och kör runt, för på den vägen vill jag inte ha honom själv. När klockan går mot 08.30 kommer Seger förbi där jag står så jag passar på att koppla. Vi bestämmer oss för att göra ett nytt släpp. Nu är det 12 grader och det spricker upp mer och mer.2018-09-20 På väg till ny plats för släpp får vi en trevlig vy genom bilfönstret. Fyra ungtuppar går helt obekymrat på vägen. Rolig att skogsfågeln verkar ha gått fram, länge sen jag sett så mycket fågel som denna höst. Kl 08.40 är Seger ute på nytt sök. 09.43 kommer dagens andra upptag. PO ser haren vid upptag, en liten rackar. Seger jobbar på bra, reder ut flera tappter. Den lilla haren springer och lägger sig hela tiden. Här får Seger i hop ca 20 min drev. Nöjda med att han lyckades resa om den flera gånger avslutar vi dagen 10.45. Nu lyser solen och temperaturen stiger. Även i dag kopplas han med list och falukorv.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.