Qvinnokampen

20180930_103623Så var årets upplaga av Qvinnokampen över. Alltid lika trevligt, gamla och nya bekanta. Fina jaktmarker, laddade hundar och förväntningsfulla jägare! Visst saknade jag Urax en aning men har ju Seger! Vi var flera som startade med unghundar och dom visad verkligen framfötterna! Bäst slutade Segers bror Jeppe på en hedrande 4 plats.( Bästa Hamilton!) Han fixade ett 3:e pris första dagen och ett 1:a pris andra dagen. Resultatmässigt var Seger en bra bit efter men när det kommer till prestationer så är skillnaderna mellan bröderna inte stora. Hur som roligt att dom båda presterar och Stort Grattis till Spjutvikens Elvis ”Jeppe” med hundförare/ägare Kerstin Bergmark 82 år, med 56 års erfarenhet av stövarjakt! Dag 1: Släpp 07.00 hyfsat lugnt, minus 1 och några små snöflingor visar sig. Seger 20180929_155504kommer på slag 07.15 och efter ett tag kommer upptaget. (har inte så bra koll på alla tider) Det blir ett kortare drev på hare som visade sig. Det blev 24 minuters drev sen dötappt. Vi gjorde ett nytt släpp och visst kom han på slag även då, men det drog ut på tiden så jag valde att avbryta provet och spara på Seger inför söndagen. Domare var 20180930_150755Peter Ledin som gav Seger mycket beröm för sin arbetsinsats. Efter avslutat dagsverke var det skönt att killa med Utter i husvagnen! Dag 2: Se skogsprotokollet!20180930_180722 Seger var superduktig, jobbade mellen 7-15 med full fokus på jakt hela tiden. Reste tre harar, två av dom drev han till 2:a pris. Och om inte provtiden tagit slut så, vem vet! Domare dag två var Erik Karlsson som också imponerades av hans sök och jaktlust. Klart jag hade hoppats på ett första pris men  kan inte annat än vara supernöjd! Som han jobbade och löste vägar och tappter. Och på sin 13:e plats placerade han sig före många erfarna elithundar och bara 16 minuter från ett förstapris!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.