EnSeger säpp 19

Höstens första hare skjuten för EnSeger! Redan förra hösten sköt vi första, men i höst har hararna dragit längsta strået! Det var ett härligt meddelande som kom på telefonen i dag när jag var på jobbet,IMG_9781 men oj vad jag önskade att jag hade haft möjlighet att vara med.  Släpp 19: Minus 1 grad, blåsigt och snöblandat regn när kopplet åkte vid sjutiden. Gick trögt till en början stötte ihop med älg, slog några irriterande skall. Seger verkar inte bry sig om älg på annat sätt en att han blir stör i sitt sök, följer inte efter. PO förflyttar sig med Seger gående. Kommer på slag 09.10 och upptaget kommer 09.33. Sen berättar PO att drevet som följde var ett av de bästa han hört av Seger, bra skall och tryck. Seger höll i haren i 93 minuter med några tappter som han löste bra. Klockan 11.07 står PO rätt och skjuter haren. Seger driver ända fram och får givetvis en smakbit som belöning!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.