Rådjursjakt 2

20181004_113203En vacker morgon och förmiddag ute i naturen. Det var på minussidan, lugnt och klart vid släpp. När vi avbröt var det några plusgrader och solen lyste från en blå himmel. I dag var det rådjursjakt med Utter igen, släpp 08.00 och vi avslutade klockan tolv. Utter hade då två mil i benen, förföljt en hare i 15 min och bjudit på ett härligt rådjursdrev i ca 1 tim. Första såten var tom. I andra såten, de var där han hittade haren som han tyst förföljde i ca 15 min. När dom kom förbi PO var den leken slut. Utters lek med hare avbröts följ av ett ”alvarligt” samtal om vad som borderterrier i vår familj jagar i skogen. Han lyssnade och lärde! Eller så var det 20181004_120122bara så att i tredje såten var dom hemma. Ett härligt upptag följt av 1 timmes drev som tyvärr drog iväg över 1 km innan det började bukta. PO som var närmast bilen körde i väg, drevet började vara otäckt nära mycket trafikerad väg. Där gensköt han Utter och vi avslutade för dagen. Egentligen vill jag inte sluta genom att plocka upp, vill att hunden ska bakspåra när han gett upp(då vi inte får djuret i pass). Men ibland när drevet som i dag kom nära ”farligt område” känns det helt rätt att koppla. I dag vann rådjuret men glädjen är att se vad Utter levererar!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.