EnSeger släpp 20

20181005_075600Vaknar till regn, 3 plusgrader. Tvekar, tittar på varandra. -Hundarna ska ju hur som helst ut så… Vi dricker kaffe hemma, sen packar vi bilen och åker till skogen. Släpp 20: Rejält blött efter nattens regn och det regnar fortfarande vid släpp 07.15. Kommer ganska genast på slag och reser hare 07.29. En knepig hare som buktar snävt på ett område ca 300 x 300. Tar samma löpor och vägrar lämna området. Tio minuter i åtta visar den tvärt upp sig, såg ganska liten ut. Det blir 30 min tapptfritt om än hackigt med flera påstick. Sen hittar förmodligen den lilla rackaren ett bra gömställe som Seger inte hittar innan dötappt 07.59.  Nu har regnet upphört och även drevet. Jag blåser i hornet en gång och Seger kommer från ca 100 m! Kopplas för flytt 09.06. Klockan har då blivit 09.25 det har klarnat upp, solen försöker titta fram och temperaturen har sjunkit runt nollan så det fryser till på vägbanan. Efter ca 10 min kommer Seger på slag, som han jobbar på. Nu får han inte tiden han behöver att reda ut detta och ev resa haren. Vi bestämmer oss för att avsluta 10.30. (Ibland ”måste” vi göra annat också!) Blir en hyfsad inkallning och jag kopplar 10.42.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.