EnSeger släpp 21

20181006_075332I dag var vi många som skulle med så det tog lite tid innan alla var klara. Men till slut så var mackorna gjorda, mjölkchokladen kokad, pinnbrödsdegen gjord, kaffet var klart, korven nerpackad, hundar och ungar i bilen. Släpp 21: Minus 1 grad, klart, drog kallt och klockan var 07.50 – hunden släppt. Förväntansfulla små jägare! Tio minuter efter släpp kommer ett skrikande upptag ganska nära! Bra drev så länge det varade. Även denna gång en liten knepig hare som visade sig 1 gång 08.05, då var Seger bara ca 40 sek efter. (Bör karnske tillägga att vi inte släpper på samma hare! Så långt som möjlig parkerar vi så här i början nästan aldrig på samma ställe) Barnbarnen fick se denna härliga sekvens. Hur haren kom fram stannade till , tittade på oss och vände. Följt av Seger som kom skallande i samma spår, spännande! Haren buktade mycket snävt och sprang bara samma löpa, på pejlen såg det ut som om någon ritat ett o. Det blev 30 min 20181006_082944tapptfritt även denna dag sen fick haren ”vingar”. Synd att den inte kom på benen igen. Trots att drevet blev kort och vi inte kom till skott var barnen nöjda och tyckte att Seger hade varit duktig! Och jag tycker det är helt underbart att få visa och lära nästa generation om denna jaktform. Älskar hundar & ungar – tillsammans i skogen!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.