Rådjursjakt 3

20181007_103926En vacker höstdag, några minusgrader, klart och lite vind. Och trots kall natt var det inte så skarpt före, borderterriern har inte riktigt lika starka tassar som Seger. Eller det är inte direkt tassarna som kan ta stryk det är mera underbenen som brukar kunna gnuggas upp om mossan blir för skarp, men i dag gick det bra. Utter har gjort ett kanonjobb och det är ju inte hans fel att vi skyttar, i dag 3, står fel. Han han bjudit på 1,5 timmars drev, en av skyttarna skymtade djuret och gjorde bedömningen att det var en ensam bock. Det buktade stort blev spännande men inte… Till slut så ger också Utter rådjuret segern och kommer tillbaka, underbara Utter. Vi försöker ett släpp till i nästan samma område (kunde ju ha funnits fler djur, såten är stor, men egentligen vet jag att det inte brukar vara någon ide)  något får han i näsan men det blev liksom inget av de. Kan ha vare hare han kände, men själv tror jag att vi släppte för nära och att han på nytt försökte hitta bocken, för något fler rådjur fanns inte där. Vi hade gärna flyttat för att gå av någon fler såt i de härliga höstvädret. Men yngsta barnbarnet fyllde 1 år och ett sånt kalas kan vi ju inte missa! Det kommer nya dagar med nya möjligheter!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.