EnSeger släpp 22

20181008_121532En eld som ger värme, de behövdes i dag. Det var minus 8 grader halvklart och bara lite vind. Men allt efter som tiden gick så ökade vinden det mulnade på och innan vi åkte hem var det plusgrader och regn. I dag hade vi planer att först släppa Seger och sen låta Ruff gå av en liten såt. Men de blir inte alltid som tänkt. I går kväll när jag landade hemma hörde jag ett obekant ljud. Det kom från golvkällaren där vattenfiltret står. Jag öppnade luckan, där sprutade det vatten, en slang som sprungit läck. Källaren var nästan fylld med vatten. Jag lyckades stänga kranen. Så var vi utan vatten. Som tur är så är det en jordkällare så bara att vänta och låta vattnet sjunka undan. De mesta hade 20181007_200443sjunkit undan till i dag på morgonen, men lite var de kvar så det passad bra med ett stövarsläpp innan byte av slang!              Släpp 22: 07.07 är Seger fri! Ser först ut som han hittar något alldeles vid bilen, men han släpper. Han är inte riktigt på hugget, behöver lite stöd. Sen söker han i nästa 7 km utan att hitta något att jobba med. Kopplar för flytt 08.32. Nytt släpp nu har vinden tilltagit, molnen täckt himlen och det är minus 5.  08 59 reser Seger en hare bara 15 min efter släpp. Ett härligt drev som buktar rätt bra till en början, sen går det bara runt i samma. Efter 32 min får han tappt. Jobbar helt tyst och ihärdigt. Kl10.10 kommer han förbi och dricker sen ut igen. Det blir dötappt men vi låter han jobba på, tänker att de kan vara ide att han får lyckas och Seger kan ju inte klockan! Kl 10,50 kommer ett härlig påstick och drevet tar fart igen. Haren springer nästan på PO och då är Seger 1,5 min efter. Dervet tar fart mot trafikerad väg, känns aldrig bra. Det blir också tappt på vägen, Seger snurrar på vid sidan, på vägen och försöker reda ut. PO som är närmast skyndar dit, vill inte han han jobbande på trafikerad väg. När PO ser vägen som är belagd av ett tunt lager is förstår vi att detta är knepigt. Seger jobbar på drar sig från vägen men sen tillbaka igen så vi väljer att koppla och avsluta för dagen. Sista drevreprisen blev 35 min. Trots att det blev ett dötappt är jag jättenöjd att han kunde hitta åt den igen, tänker att de var nyttigt för honom. Nu har det också börjat regna och apropå vatten, så har vi ju annat att ta hand om! Nöjda beger vi oss hem, Seger med 4 mil i benen, små hundarna har fått härliga skogspromenader. Väl hemma tar PO tag i vatten läckan, jag tar tag i 54  hundklor, alltid skönt när de är gjort. Sen lägger sig lugnet och jag väntar på vattnet!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.