Rådjursjakt 4 (Ruff)

20181011_070526När dom förstod att det var Ruff som skulle få följa till skogen, parkerade Seger & Utter framför dörren i hopp om att vi skulle ändra oss. Men inte de, i dag var det gammelgubbens tur. Ruff hoppar och skäller av glädje. En vacker morgon med både  lämplig temp och före för Ruff som är drygt 12,5 år.  Sol, 7 plus och lite vind. Första såten, där var dom och visst var han dom på spåret men som så ofta på hösten ställer svämgötsel till det på dreven. PO ser get med kid som ganska fort efter släpp lämnar såten i mycket hög fart och på håll. Ruff söker vidare men vid lägdkanten tappar han bort alla dofter. Han kämpar på, lycklig över att vara fri. Det är bara en sak som ställer till det, Ruff är i det närmaste 20181011_091545döv. Han hör inte när man ropar eller när djuren startar, men självklart får han också  tid i skogen. Om han kommer rätt vet vi att han bjuder på härliga drev. Om djuret lämnar såten eller han tappar bort det blir han numera lite vilsen, vill gärna att matte kommer! En liten såt till får han gå igenom. Den var tom men som han spårar. Ner med näsan spårar och spårar sakta genom hela såten men inget upptag. När vi kommer ut viker han in i en skogsdunge, något har han i näsan. Helt tyst snurrar han runt i ca 15 min, misstänker hare. Sen kommer han tillbaka utan att ropa på hjälp! Bästa Ruff, älskar dej så!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.