EnSeger släpp 23&24, Rådjursjakt

20181012_153111En liten summering av sista dagarnas jakt. Börjar med Fredag 12/10 då var det rådjursjakt med Utter. Vilken kämpe han är och vilket drev han bjöd oss på, och jag fick också se djuren han drev men på håll. Att hunden gör allt rätt hjälper inte, vi har stora såtar och det var bara jag och gubben som var ute. Då ska man ha tur och dagens djur valde helt ”nya banor” gick inte som dom brukar i den stora såten. Efter 2 tim gav Utter upp. Förmiddagen bjöd lite skiftande väder med några plusgrader. Först mycket dimma sen klarnande och solen trängde fram. Lördag 13/10 – Brittsommar, många njuter men jag tjuter! De är för varmt för jakt! Hur som vi gör ett försök. 20181012_151453Släpp 23: På helt nytt område, vi delar skogen med älgjägare och blir anvisad plats, kopplet åker 06.45. Det är 6 plusgrader och lite vind. Seger är lite ojämn i starten dröjer sig kvar runt bilen. I bland får jag för mej att han vill hälsa på Ruff & Utter (som om han inte gjort det på morgonen!) innan han söker ut. Tar ut dom ur bilen Seger jätteglad går med oss ca 100 m sen börjar han dagens arbete. 07.42 reser han en hare följt av 18 min sjungande drev sen blir det tappt. Tappt på väg där alla älgjägare samlats och kört blir dötappt. Seger jobbar vidare fram till 9,45. Då ser jag på pejlen att han blir helt stilla fortfarande tyst sen kommer han med fart och vill genast in i bilen? Vad han mötte eller kände får vi aldrig veta. Vi flyttar och gör ett nytt släpp, Seger har inga problem utan söker ut omg som om inget har hänt. Han går på slag men det leder inte till upptag. 12.15 kopplar vi och avslutar för dagen. Seger har fått dagens motion 38 km. Söndag, som om det inte räckte med värmen som var i går. Vi vaknar upp till en sommardag. Det blåser mycket ljumna vindar och är 13 grader. Söndag 14/10 Släpp 24: Vi släpper redan 06.30 och då är det halvklart men det dröjer inte länge innan solen stiger på en klarblå himmel. Seger kommer ganska fort på slag och jobbar på slag hela fm utan att resa någon hare. Han färdas mycket kommer in i flera traj men icke, värmen och blåsten ställer nog till det. Till slut så blir det alldeles för varmt, 18 grader och strålande sol. Men Seger vill inte sluta,20181014_121543 jag får gå efter en bra bit för att locka honom till mej. Jag dryper i svett, tänkte inte på att ta shorts och T-shirt när jag for på harjakt i mitten av oktober. Det blev en riktig sommardag Seger går på slag hela tiden och jag får värmeslag! Detta resulterar i ett dopp i de blå! Aningen kallt men skönt och uppfriskande.                   20181015_083922I dag Måndag 15/10 var det Utters tur att jaga och som han gör det. Mulet och 8 grader vid första släpp. Det blev dryga 3 timmar i skogen 2 mil och 2 fina drev. Första såten där kom rådjuret ganska snabbt i pass men då var inte husse riktigt med. Sen efter att det snurrat i en, för en kortben terrier, nästan oframkomlig miljö drog det i väg. Ut ur såten in i nästa genom den ut ur våra marker och fram till trafikerad väg, där ropade vi in och flyttade. In i nästa såt ganska snabbt på spåren, över en väg och där på andra sidan kommer upptaget, Utter gnällskäller och så bär det i väg. Även detta drev drar i väg över 1 km och vi två passare är helt lost! Utter kämpar på och vi hoppas länge att det ska bukta tillbaka. Men när han närmar sig en gård där hundar definitivt inte är välkomna, blir det bråttom att genskjuta och avsluta. En härlig förmiddag i skogen där Utter levererar men inte ”serverar” oss ! När vi slutar är det 12 grader och det kommer enstaka regnstänk.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.