EnSeger släpp 28

20181025_095843Då var det dax för första snön att falla, började lite försiktigt men ökade. Ibland kom det riktiga ”lapphandskar”. Det var minus 1 och ganska blåsigt vid släpp 07.20. Släpp 28: Seger söker av närområdet och ökar ut allt efter som. Efter ett kort arbete på slag reser han haren 08.01. En riktigt krånglig hare som till en början bara springer i samma löper. Vi fick se den 4 gånger. Det blir ett något hackande drev i 35 min med ett tappt. Seger fortsätter att söka går till dötappt. När den tiden passerat med 12 min blir det ett skrikande påstick och härligt drev. 20181025_083307Nu väljer haren att lämna området och springer väg i närmare 1 km med Seger skallade efter. Han håller i haren ca 30 min innan vi konstaterar tappt igen. Nu snöar det ganska mycket. Seger snurrar på runt en lada vi misstänker att haren krupit under, den var så målmedveten när det satte fart. Vi tar fast Seger och avslutar för dagen.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.