Rådjursjakt 8

20181026_090423Ännu en vacker morgon då vi har möjlighet till jakt. Solen tränger fram, minus 1 grad och ett tunt vitt täcke ligger på marken, spårsnö! I dag var det dags för rådjursjakt igen. När vi går in i såten går klockan mot 08.30 och så fort PO meddelar att han står på pass så släpper jag Utter. Ivrig drar han genast iväg ca 75 m sen vänder han ner mot vägen. Nej tänker jag säg inte att djuren gått ut om dom nu överhuvudtaget varit där i natt, för några spår syntes inte till vid släpp. Ser på pejlen hur han far över vägen,  genom skogen skymtar jag att bussen kommer. Håller andan hör hur bussen bromsar och ser på pejlen att Utter kommit in i såten i gen, skönt! Han fortsätter in i såten och det dröjer inte länge innan jag misstänker drev. Och visst var det så 20181026_090416jag hör hans vanliga gnäll skällande drev och spänningen stiger. Drevet snurrar på inne i såten, men kommer inte för bi där jag står. Efter ca 3 km snurrande trycker Utter ut djuren, 3 st och i dag stod PO rätt placerad. Så fick  Utter sin belöning efter höstens många härliga drev, men där vi tidigare aldrig stått rätt. Nöjd slickar han sej om munnen i vanlig ordning!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.