EnSeger släpp 29

20181027_090542Lördag morgon vi rullar mot skogen igen, idag för att släppa Seger. Det var gråmulet, 1 minusgrad (kändes som 10) och riktigt kalldrag. Tur att man får elda. Men inte blev det varmare när jag försökte torka mina vantar, efter att jag letat ved i skogen! Då är det tur att Seger bjuder på drev som värmer. Inget skjutet i dag, vi tog aldrig ut bössorna från bilen, det räcker så bra att få njuta av Segers jobb. Släpp 29: Kopplet åker av 07.20, vi ser inga spår i det tunna snötäcket men ganska omg hittar Seger nåt att jobba med. Upptag 07.33 med drev fram till 08.09. Sen följer ett långt tappt. Tittar på klockan den har då passerat 09.00, Seger har varit förbi och druckit, och jag inser att det nog blir dötappt. Men då med knappa minuten till godo reser han haren igen. Driver sen än om något hackigt  fram till 09.55 då han får tappt på väg. Löser detta och reser haren med ett skrik 10.03. Drevet fortsätter men 10.20 kommer nästa tappt. Haren som visade sig en gång i dag färdades flera gånger över trafikerad väg. Nu hade Seger fått ihop 109 dervminuter och vi kände oss nöjda med dagen. Så börjar den långa inkallningen eller rättare sagt infågningen. Seger är helt fantastisk att jobba med på hemmaplan lyhörd, lyssnar och gör som man säger och att gå i koppel med han är inga problem. Han går lydigt bredvid och söker kontakt. Men när han är i skogen finns inte tillstymmelse till lydnad, kan vara bara någon meter ifrån men han struntar fullständigt i både mej och husse. I skogen jagar han! Bara att inse att överfall för närvarande är enda sättet!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.