Rådjursjakt 9

I dag hade vi tänkt vila från all jakt, men det vackra vädret drog med oss ut! De blev släpp på rådjur med Utter. Redan medan vi stod och väntade på klartecken visste jag att de skulle bli drev, Utter var heleggad. När jag släpper honom sticker han som en pil och strax därefter kommer upptaget. Om jag bara hade stått kvar där jag släppte, men gick sakta in, hade jag fått skuta nu var jag 50 meter från. Utter driver med, för hans vidkommande , hyfsat skall i dag. Detta första djur ser ut att lämna såten, Utter vänder tillbaka väl medveten om att där fanns fler. Ett bra drev startar och spänningen stiger. Det snurrar på där PO står, han hör men ser inget. Sen bär det i väg, långt. Över vägar och till nästa by. PO tar bilen, vi vill inte ha våra älskade hundar springande på trafikerade vägar. När  PO kommer för att genskjuta Utter har han släppt och springer järnet tillbaka, förmodligen 20181028_113413för att hämta nästa. PO plockar in Utter i bilen för det var fler jägare ute och jagade med hund i området. Efter det att Utter dragigt i väg fick jag på hälsning av en hund (som inte drev) men ändå. Känns inte så bra när jakten inte är samordnad, säkerheten framför allt. Självklart hade vi ingen aning om att det var andra där innan släpp. Mycket nöjda över Utters drev i dag avslutar vi och åker hem. Tar då alla tre med på en härlig promenad i det vackra vädret. I afton åker jag och Utter och tränar lite agility, det gäller att hålla i gång!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.