EnSeger klar för elitprov!

I dag tog jag och Utter ledigt från jakten, hade anmält till agility i Piteå. Det blev en disk och ett lopp med 5 fel, men i dag hade han farten! (Och då kommer lätt dom små felen)När detta var bestämt att jag skulle till Piteå och tävla ville inte PO vara sämre! Vi anmälde Seger till jaktprov i Burträsk. Som jag väntade att telefonen skulle ringa. (lite frustrerad av att inte vara med). Till sist så ringer äntligen PO, och gissa om jag blev glad! Seger hade tagit ett första pris. Vilken kille han är bara 18 månader och har tagit två öppenklass ettor dvs klar för start i elitklass. Släpp 08.00 klart, 1 plusgrad och barmark. Foto0163Seger ut på sök kommer på slag efter ca 20 min. Upptag 09.10 driver tapptfritt till 09.55. Söker på tappt men det blir dötappt. Kopplas 11.00 för nytt släpp. Seger släpps på nytt 11.10 efter ett bra tag kommer han på slag och reser dagens andra hare 12.55. Nu gällde det provet slutar 15.00, dvs Seger hade nu 125 minuter på sig för att driva ihop till ett första pris. Och han driver 120/0 fem minuter i tre lyfter dagens dommare, som var Tomas Tjärnlund, handen och säger GRATTIS! Helt otroligt, duktiga Seger! I dag ficka han 51 egenskapspoäng, vad som drar ner är hans skall. han är hård i skallet och sjunger inte riktigt ut, men de tror jag kommer.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.