Rådjursjakt 11 & Släpp 33

Nu är all snö borta , lite is på vägarna är allt som finns kvar. Vaknade till en gråmulen höstdag, duggregn och plus 1 grad. Bara att göra de bästa av dagen, dvs vi dra till skogen! Började med att släppa Utter runt 08.00. I vanlig ordning dröjer det inte länge innan upptag. Sen följer ett härligt och bra buktande drev i ca 1 timme. Enda ”felet” var att det aldrig passerade någon av oss med bössor! Men spännande var, jag hörde Utters skall men då gick drevet bakom mej inne i skogen. Med dryga milen i benen släpper Utter och söker upp mej. På väg till bilen var han på väg igen, jag kallar in och kopplar för nu var det dags att byta hund och villt! Hem och växla hundar. Släpp 33: Klockan är 10.00 när Seger ger sig ut, samma temperatur, duggregnet håller i och dimman tilltar. Seger kommer på slag omg bara 50 m från bilen. Jobbar på och reser haren 10.37. Han driver i ca 45 min vi ser haren 3 gånger. Efter 30 min gjorde vi oss skjutklara men haren visade sig bara på håll. Sen blir det ett lång tappt och när vi funderar på att avsluta kommer ett skrikande påstick. Även under denna drevrepris, som blev 35 min, visar sig haren på håll. Nu är klockan strax efter 13.00 och åtminstone vi känner oss lite blöta och nöjda, inte helt säker på att Seger var av samma uppfattning. Men i dag kom han när jag blåste även om han gärna hade fortsatt. Tycker att Seger gjorde det bra i dag, inte lättaste vädret att driva i. Nöjda med dagen vädret till trots, ingen kostnad för ammunition och vi har alla fått bra med motion!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.