Rådjursjakt 16

I dag tog vi bilen och körde några mil för rådjursjakt, med oss var också äldsta sonen. Vi bestämde att Ruff skulle få chansen i dag, han tog den och visade att än vet han hur en ”slipsten ska dras”. Som han leverera den gamla gossen! In i såten tar ann spår omg och så kommer upptaget och ett härligt drev sätter fart. Bara att lyssna , njuta och göra sig beredd. Det känns lite extra när vi får fälla för Ruff. Ett bra drev som avslutas med två fällda rådjur. Både matte och Ruff är helnöjda och även dom andra jägarna som bidrog delar glädjen med oss. Efter att vi tagit hand om djuren rullade vi hemåt. Hemma bestämde vi oss för att även Utter skulle få springa av sig. In i såten och på ett bara! Även Utter bjöd på ett bra drev i dag men bocken hade för högfart när han passerade lägdan där PO stod. Nöjda avslutar vi en lyckad jaktdag. Nu var karnske inte alla helt nöjda, Seger tyckte nog inte att det var helt rättvist idag, men finner sig ändå i sin lott utan högljudda protester. Väl hemma igen blev det en långpromenad med Seger.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.