Stockholms Hundmässa 2018

Så har vi landat hemma efter en jaktledig helg i Stockholm. Har varit och hälsat på min syster och passade på att ställa ut EnSeger och Utter på Stora Stockholm, eller så var det tvärtom!. Hur som var det en trevlig tripp på alla sätt. Och vilka underbara hundar vi har, syns att dom är vana att följa med överallt, miljötrygga! Det blev en lång dag för dom på utställningen, Utter skulle in som hund nr 6, och jag ville ju vara ute i god tid. En timme innan Utter skulle gå vänstervarv var vi på plats dvs 08.00 och vi var inte ensamma. För Seger skulle det bli mycket väntan innan han fick visa upp sig, men det tog han med ro!Så var det då dags för Utter som jag visade i Bruks/jaktklass. Han fick fin kritik, Excellent och CK. Och då gjorde jag tummen upp! Det var många som fick blått kort av dagens domare som var Steven Seymour. Utter blev inte placerad i konkurrensen, och visst alltid roligt med placering där, men kan inte vara annat än nöjd. Från jaktskogen till utställningsringen och av 18 hanar var det bara 6 st som CK och en av dom var min Utter. Jag tog inte ut någon rosett till honom, vi har så det räcker, det fick bli en trevlig mugg istället. Timmarna gick och drygt 13 blev det så dags för Seger. I vanlig ordning lätt att ställa och även här går det toppen bra. Av domare Elena Ruskovaara får Spjutvikens EnSeger mycket fin kritik, Excellent, CK, Cert och Nordiskt Cert. Slutar sen som BIM! BIR blev en fin tik RR & Dubbel CH Kärnträffens Fanny. Vilken dag! Visserligen slår det inte en dag i skogen men visst är det trevligt att få vara ägare till både duktiga och snygga hundar. Dessutom trevligt att träffa andra med samma intressen prata hund och jakt. Utöver det var det många som kom fram och tyckte Seger var så fantastik, så vacker, så lugn! Ja även Utter fick en och annan beundrande blick där dom satt utanför mässhallen  och väntade på att bilens som skulle hämta oss skulle komma. Kan sammanfattas på följande sätt – Stolt, glad och nöjd!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.