Rådjursjakt 21

Något bättre före i dag, skaren var något mjukar mot Utters ben. För säkerhets skull var det sockar som gällde. Och det gick men nog är det mycket på grund av hans stora jaktlust och uthållighet, för oj vad han fått kämpa. Nollgradigt, mulet och vindstilla, det kom några regndroppar. Snödjupet gränsfall för en borderterrier. In i första såten och Utter är på g. Där fanns i dag många djur Utter höll i drevet i två timmar. Strax efter upptag tryckte han ut ytterligare djur och ett kom inom skotthåll för en av dagens skyttar. När så Utter släpper efter 2 timmar och kommer tillbaka får han ”hälsa” på det fällda rådjuret. Det är ju trots allt hans förtjänst att det kom ut. Nu skulle man kunna tänka att Utter var färdig men inte det, om jag inte kopplat hade han dragit igen. Utter ser ut att bara vara pigg så han får gå av en till såt. Även här blir det drev, men inget tryck i drevet dom snurrar bara på inne i såten. Vi skymtar djuren som var minst 3 st. Efter att Utter kämpa runt i snårig skog hoppat, fastnat, grävt sig loss, fortsatt är han lång långt efter. Vi avbryter för dagen, är ju ganska rädd om min kämpe. Har sagt det förut och det håller än trots snödjup – Finns där rådjur då blir det drev!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.