Säsongens sista släpp på rådjur

Minus 7 grader,klart, lugnt inget vidare före. Tur nog är skaren inte så skarp, den skär inte så mycket, men håller inte heller. Så för att kunna släppa i dag blev det både sockar och bandage! Inget som hindrar en jaktsugen Utter. In i såten och han tar genast ann några spår och snart är drevet igång. Två djur driver han, dom passerade mej på 60 meter. Passerar och passerar, dom stod still och tittade men jag hade bara hagel, så dom klarade sig. Drevet fortsatte ,Utter skallade bitvis ivrigt, ut ur och in i nästa. Efter ca 8 km släppte Utter och kom tillbaka. Som han kämpar, inte en meter gratis. Dagen såt är väldigt stenig, klippig och bitvis nyröjd. Den som någon gång själv försökt ta sig fram där det är röjt kan förstå. Inte nog med att han sjunker ner i snön, han fastnar om och om igen med västen under grenar och kvistar, men fram ska han. När vår lilla kämpe så kommer bakspår tillbaka är han hur glad och lycklig som helst och skulle nog gärna fortsatt. Men nu är det slut för denna säsong, för trots sockar och bandage blöder han lite på hasorna. Vi avslutar årets rådjursjakt med drivande hund på bästa sätt – Ett härligt drev! Nej det blev inget skott men vad gör väl det, vi har för husbehov redan tillräckligt många flått! Så har både Ruff och Utter haft många trevliga dagar i skogen med härliga drev och det är fällt rå för dom bägge. Ganska fantastiskt att Ruff även denna höst varit med och levererat, 13 i februari! Och Utter ja han är säkerheten själv och helt outtröttlig. Tror det kan röra sig om ett släpp utan drev i höst. Så vi har fått njuta och efter hundarna har åtta djur blivit skjutna.Och många många stolpe ut, inte lätt att stå rätt! Så roligt att jaga med dessa små, älskar dom så!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.