Två dagar två släpp

Nu har vi kunnat vara ute med Seger två dagar med hyfsat före och temperatur. I går var det var det minus tre, i dag något kallare minus 11 vid släpp. Natten mot i går hade det kommit lite nysnö, men skulle behövas mera. Tur nog har vi ingen vass skare även om det inte är något dröm före precis. Utveckling pågår för Seger på snö! På barmark har han verkligen skämt bort oss och ser ut att trivas bättre där. Men det blir bättre för varje släpp och harar hittar han och reser men dreven är inte av någon hög kvalité. Nu finns det ju många orsaker till det. Föret, dofter ja allt som påverkar och vi inte kan se. Och han har ju också drivit bra på snö, men nu sista gångerna … Släpp 49 Det var lungt och mulet när Seger ger sig ut på sök 08.30. Upptag 08.53 sen följer ett mycket hackigt drev. Seger håller i haren i ca 1 tim sen försvinner den …eller? Kopplar 10.50 efter att vi blåst in och han kom! Släpp 5o Jag och Utter tog skidor och åkte till skogen och PO tog Ruff & Seger. Seger släpps ungefär samma tid som i går och upptaget kommer 09.30 och i dag var det betydligt bättre både skall och drev. Efter ca 30 min drar drevet i väg långt utom hörhåll, men på pejlen ser vi att han driver. Vi noterar ett tappt på ca 25 min sen blir det åka av igen. Det blir dryga timmen i dag innan vi väljer att avsluta. Seger har då tappat bort haren (kan ha tagit den? han bara slutade att driva!) Kom tillbaka till bilen! Men som sagt han behöver snöträning och glädjande nog ser det ut att bli ”bättre och bättre dag för dag”!

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.