Grytjakt med Utter

Nu har det kommit snö, mycket snö så att släppa Seger i dag var inte aktuellt. Snöat hela natten och bara fortsatte. Ledig dag och ingen jakt, men så ringer telefonen! Det är en jägare från grannbyn som behöver hjälp med lite grytarbete. Och vi är inte sena att haka på. Grytet var under/i en gammal hoprasad jordkällare, där fanns flera ingångar. Skyttarna placerar ut sig och jag släpper Utter, som genast kryper in. Jag drar mej tillbaka  hör hur han börjar skälla och arbeta. Kort, bra och intensivt grytarbete av Utter. Det dröjer bara ca 5 min så har han sprängt räven, som kommer ut och möter slutet. Det är så häftigt att se, trots att Utter nu jagat rå hela hösten så var han på g direkt. Han visste redan när vi gick mot grytet vad som gällde. Och när det hela är över är han åter vår ”lillnalle”, som om man inte visste, aldrig skulle tro att han hade den jaktusten och skärpa som han besitter.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.