Släpp 53

Drygt 13 minus hemma, några garder kallare när vi kom till skogen. Men efter veckor av under 20 och med löfte om att det ska sjunka till minst 20 i morgon igen fick de bli ett släpp.Vi behöver ju inte vara ute så länge några timmar bara! Men om ”hunden själv får bestämma” blir det längre. Bestämma och bestämma, det är inte på den nivån att Seger FÅR bestämma, men han gör det! Släpp 53. Minus dryga 15, dragit, ca 5 cm ny kall snö, det snöade fortfarande lite och kändes onödigt kallt. En lycklig Seger ger sig ut på sök kl 08.00. Klockan 08.32 kommer upptaget på dagens hare. En hare som aldrig visade  sig, vi fick nöja oss med att se spåren. Seger höll i haren till dryga 13.00, då vi lyckade genskjuta och koppla. Vi hade försök få kontakt tidigare, vi frös jättemycket och tyckte det räkte med typ 2 timmar. Så kallt att det var omöjligt att stå still på pass. Dessutom buktade drevet upp i/på berget och hörbarheten var mycket dålig. Men av pejlen att döma så krånglade haren en hel del men det såg inte ut att vara jättelång tappt. Inga dötappt och emellanåt fick vi också höra drevet, att riktigt njuta var svårt i dag, vi frös alldeles för mycket. Men det blev släpp, drev och en nöjd Seger. Och vi är också nöjda, nöjda över att trots vädreläget lyckats tränga in ett släpp.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.