Släpp 55

Som vi längtar, men samtidigt har vi ju insett att sessongen är över. I dag tog länktan över. Det har ju tinat och ingen skare men egentligen visste vi ju, det är inget jaktföre. Släpp 55: En överlycklig Seger, som knappt trodde det var sant, släpps lös strax efter 08.00. Han ger sig i väg och börjar söka, tar ett skoterspår in mot skogen. Jag går efter för att se. Efter några hundra meter  lämnar han skoterspåret. Det dröjer inte länge innan han kommer på slag, jag har gått efter så jag ser, han kämpar på och svansen går. Han ringar och kämpar. Men när jag ser hur han sliter bestämmer jag att det blir inget mer. Nu skulle man ju kunna tänka att det i detta läge skulle var lätt att kalla in, men EnSeger med hardoft i näsan har inga öron. (vet vad vi ska träna i vår och sommar!) Men efter 50 min kommer han och vi kopplar. Seger hade gärna fortsatt, men jag anser att det är inte rätt mot hunden. Tungföre och risigt, skaderisken är alldeles för stor och något drev kan aldrig bli frågan om även om han skulle få en hare på benen. Nej nu fick förståndet råda! Det fick bli en lång härlig tur på skidor med Seger och Utter i stället. Ruff fick gå på promenad med husse.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.