Konjakskransen

Det här är en insändare som jag helst skulle vilja skicka till BTS, men eftersom jag tror mej veta att den inte skulle publiceras så skriver jag av mej här. För att sen lämnade det bakom mej! ” Den som tvekar att ta nästa steg, kan bli stående på ett ben resten av livet”

Att min Ruff inte tilldelades Konjakskransen skulle jag acceptera med lätthet, om det inte vore för att man ändrade på dom förutbestämda ramarna. Nedan kan du läsa vad som gäller och där står inget om att de behöver vara flera som ansöker för att priset ska delas ut. När ansökningstiden för 2018 gick ut var det bara jag som ansökt, så då förlängde man ansökningstiden! Trots att Ruff mycket väl uppfyller kriterierna för att erhålla utmärkelsen.Styrelsen har bekräftat att endast en ansökning kommit in i tid. Var det var ”fel” hund som hade sök. Tycker att det är tråkigt att det går till så här. Jo jag har tagit kontakt med styrelsen som gett sin förklaring: Det var några som hörde av sig och och ville skicka in trots att tiden var ute. En enig styrelse beslöt då att då att förlänga ansökningstiden. Och enligt styrelsen behandlades alla ansökningar efter detta. Så långt styrelsens ord. För mej känns förklaringen märklig. Man förlängde ansökningstiden, trots att det i god tid annonserats och i BTS nr 3 och står att läsa på två olika sidor att sista dag för ansökan. Man har fått in ansökan i tid av hund som uppfyller kraven? Eller gjorde han inte det, i så fall vore det ju rimligt med en förklaring. Kan inte heller låta bil att notera, att hunden som fått priset (i sej en värdig vinnare om allt gått rätt till) ägs av erfaren BT uppfödare som själv mycket väl är insatt i reglerna och om hon själv önskat söka hade hon alla förutsättningar att göra det i tid. Om det är hon eller någon annan som begärt förlängning vet jag inte? Vet bara att endast en ansökning kom in i tid.(Den uppgiften enligt styrelsen) Och nog är det märkligt om man är så mån om priset att man önskar förlängd ansökningstids,eller erbjuds möjlighet att söka på förlängd tid söker och får det intet ser ut att vara glada. I vanliga fall skrivs det om framgångar både på hemsida och FB men om konjakskransen inte ett ord? Jag skulle, eftersom jag sökte, ha varit både glad och stolt!                                                                                                                                                            1. Läs kraven för konjakskransen. 2. Min ansökan för Ruff och bilder jag skickad med.

Värdig kandidat till Kånjakskransen

Lappstintans Finnish Victory ”Ruff” 2006 02 19

Ruff, en helt underbar borderterrier! Redan som valp visade han tydlig ”personlighet” och integritet. Ändå tillgänglig och social med stor förmåga att tolka och ”tala” ett tydligt hundspråk. Stor jaktlust och skärpa för att nästa stund vara den mest tillgivna ”nallebjörn” man kan tänka sig. Alltid med tydlig av och på knapp. I utställnings sammanhang har han aldrig trivts och därför inte heller kommit till sin rätt, detta till trots har han flera Excellent med CK. Ganska tidig valde jag att låta honom slippa gå vänstervarv och i stället ägna sig åt det han var bäst på.

Jakten, spårningen en helt fantastisk och mångsidig jakthund. Grytchampion i både Finland och Sverige och även viltspårchampion. Ända sen 1 års ålder har han jagat. Han har ställt älg. Vi har skjutit hare för honom han har fungerat som vattenapportör vid sjöfågeljakt. Och antalet rådjur, har jag tappat räkningen på, som är skjutna för honom efter hans skallande drev. (men det är många och väldigt många med tanke på att vi jagar i Norrland). Flertalet rävar är också skjutna på drev efter honom.  Ruff har också använts vid jakt på skogsfågel och givetvis grytjakt. Ruff har också avkommor som fört hans fina jaktegenskaper vidare.

Vad gör då att denna borderterrier sticker ut? Jo att i snart 13 år tillfört oss oändlig kärlek och varit, och fortfarande är (om än i mindre skala nu pga. av ålder) en helt enastående jakthund. Det Ruff har presterat och visa under jakt är något utöver det vanliga. Han driver från spår till upptag, till skott med ett otroligt bra skall. I grytet har ”dom” han möter inte en chans. Och trots hans stora jaktlust och många jaktdagar har han snart i 13 år gått skadefri genom alla jakter, skärpa på rätt sätt!

DEN UTMÄRKELSEN BLIR ALDRIG DIN RUFF, MEN FÖR MEJ ÄR DU VÄRD ALLT!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.