Stövarutställning i Lycksele 2 juni

Det var över 70 hundar anmälda, kul! Vi hade uppmanats att komma i tid för att insläppet skulle fungera. Så vi var där i god tid. Klockan 10.00 började bedömningarna och en lång väntan. Finnstövarna var först, Hamilton sist och däremellan alla andra raser. Vädret var skiftande när solen var framme var det ok men när den gick i moln var det svin kallt. Som alltid trevligt runt ringen där man får prata hund med gamla och nya bekantskaper. Men det tog tid… Domare för dagen var Nina Karlsdotter, och visst vill också jag att domaren ska ge varje hund tid, men ca 10 hundar i timmen? Och tyvärr mycket ojämn i sin bedömning, en uppfattning som jag delar med många. Sen har jag inget att säga om hundarna hon i slutändan plockade fram, men vägen dit följde inte något mönster. Jaha tänker karnske någon som läser detta nu är hon sur för att Seger fick VG, men det är jag inte. Men erkänner att jag blev mycket förvånad, inte minst efter att jag stått och hört på vad hon sa om honom. Ingen utställning är den andra lik och det är domaren som dömer. Nej det tråkiga är/var att hennes bedömning var så otroligt ojämn, kändes som det var flera hundar som inte fick vad dom förtjänar. Att sen Seger denna gång fick VG är inget jag hänger läpp för, jag vet vad jag har i kopplet och  kanhända att om han inte varit så uttråkad hade han gått bättre även för denna domare. Seger var bara less när det äntligen blev dax. Men hem med mej har jag ju samma underbara, snälla duktiga och fina Seger! (Partisk karnske lite!!)

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.