Varm och seg start på jaktsäsongen

Det började med att Seger fick ett litet skärsår på en trampdyna bak, precis ”lämpligt” till släpp. Bara att vänta några dagar, till de kom då högsommaren tillbaka, men några harar har han hunnit motionera. Släpp 1 Måndag 26/8 Kl 04.00 åker kopplet, något tveksam start men sen! Kl 05.10 reser han haren som också visar sig. Det var blåsig och 12 grader varmt. Han driver med bra skall i drygt 30 min. Sen blir det tappt, Seger ligger kvar och jobbar bra på tapptet men reser inte haren igen. Vi misstänker att den kröp under en lada som stod precis där haren försvann. Vi kopplar och avslutar 06.30 då värmen bara stiger. Påföljande dagar blev det alldeles för varmt, även nattetid visade termometern upp mot 14 grader. Släpp 2 I dag söndag den 1/9 något lägre temperatur men tidiga morgnar blir det! Släpp 04.15 8 grader, lite dimma och lugnt. Seger hittar dagens första hare som han reser 10 min efter släpp. Bra men kort drev som slutade med dötappt, efter 20 min. Seger jobbar kvar på tapptet men reser inte om den lilla rackaren. Flytt, bra sök som drar i väg ca 500 m. 06.14 kommer dagens andra upptag följt av ett härlig drev i ca 90 min. Sen får Seger tappt i en vägkorsning söker även bra här, men nu väljer vi att avsluta (passar på att koppla när det går!) det börjar vara varmt, nu 13 grader och solen är på väg. Hoppas nu på svalare väder så vi kan släppa och njuta av vår älskade EnSeger

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.