En Agility helg med Utter

I helgen, medan skogen ockuperas av älgjägare, har jag och Utter passat på att tävla igen. Lördag – Söndag, totalt 4 lopp 2 agility och 2 hopp. Vi kom i mål i alla utan disk och som grädde på moset vann vi ett agility lopp och plockade en uppflyttningspinne! Första loppet på lördag var att likna med, ja jag vet inte vad? Utter hade bara nosen i backen. Jag fick kämpa, till åskådarnas glada skratt!, för att överhuvudtaget få honom att starta. De luktade helt fantastiskt tycktes Utter tycka. Inför andra loppet tittade jag Utter djup in i ögonen och sa – Ska vi fortsätta med detta får du faktiskt skärpa till dej! Och som han gjorde det! Så härligt och efterlängtat! Söndagen hopplopp ägnade vi åt att fixa starten och det gick hyfsat och många delar av loppen var jättebra. Så summeringen blir – Nöjd med helgen, glad för segern och karnske har vi hittat en nyckel till bättre starter och därmed också bättre fart! Avslutade dagen med en härlig skogspromenad med dom bästa. Spännande att fota tre jaktsugna jakthundar i skogen när jag väljer att ta bort kopplen. Tur dom är snälla och lätta att fota!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.